Brede school

lunch.png

OJBS de Toermalijn werkt samen met andere partijen die zich bezighouden met opgroeiende kinderen. Zo kunnen we de ontwikkelingskansen van kinderen vergroten en verrijken.

 

Er zijn verschillende soorten brede scholen. Deze veranderen voortdurend mee met hun (demografische) omgeving. Ook bewegen ze mee met nieuwe inzichten en veranderingen in het onderwijs en jeugdbeleid. Elke school is uniek. Dé brede school bestaat niet. Het begrip brede school is midden jaren negentig in ons land opgekomen. In verschillende grote steden werd besloten dat de school een centrale functie moet hebben in het achterstandsbeleid. Natuurlijk is niet alleen de school verantwoordelijk voor het bestrijden van achterstanden. Iedereen die in de buurt iets met opvoeding en onderwijs te maken heeft, vervult een belangrijke rol. Vanuit die gedachte ontstond de brede school. In de jaren daarna volgden allerlei varianten.

 

OJBS de Toermalijn kan gezien worden als een brede school. Waarbij de samenwerking vormgegeven wordt met zeer diverse partijen: peuterspeelzaal, logopedie, fysiotherapie, kinderdiëtiste, buitenschoolse opvang Humankind, bibliotheek, GGD, sport / JOGG, cultuurinstellingen, jeugdwelzijnswerk en buurtwerk. Met al deze partijen werkt de school structureel samen.

Onze partners:

Een fijne dag voor je kind? Als Spring doen wij daar alles voor. Daarbij kijken we verder dan 'alleen een leuke dag hebben'. Dagopvang is namelijk nog zo veel meer dan dat! Bij onze kinderdagverblijven krijgt je kindje volop de ruimte om zichzelf te zijn en te ontwikkelen. Een goede voorbereiding op de toekomst.

logo-spring.0fbd4cc753e0.jpg

Cultuurpad is een culturele stichting opgericht door het onderwijs. Uniek in haar soort en veelomvattend. We werken in opdracht van het onderwijs- op maat van de school. Onze opdracht van het onderwijs:

Logo_en_Slogan_Cultuurpad_2017_FC_kopiër

Humankind is met ruim 35 jaar ervaring toonaangevend in Nederland op het gebied van kinderopvang en ontwikkeling. Onze pedagogische visie is gebaseerd op humanistische waarden. Wij geloven in optimale groei en bloei van elk kind. In een samenleving, waarin zorg en respect voor de leefomgeving belangrijk zijn. Voor mens en natuur. Voor elk individu en voor elkaar. Nu en in de toekomst.

humankind_1495x1495.jpg

Deze bibliotheek biedt een ruime collectie voor volwassenen én jeugd, met spannende boeken, streekromans, romantische verhalen, historische romans en literatuur.

venlo_logomascottelangrgbklein.png

Wij focussen ons op de omgeving van het kind. Op wat thuis de norm is als het gaat om eten, drinken en een gezonde leefstijl; of ze genoeg bewegen; wat ze zien in de media en of er iets gezonds te vinden is in de lokale sportkantine en op school.

Jogg-logo.png

Een goede buur is meer waard dan een verre vriend. Vanuit deze gedachte werkt het huis van de wijk, om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Of men nu aan een van de activiteiten wil deelnemen of zelf iets wil organiseren, het kan in het Huis van de Wijk.

logo-huis-van-de-wijk.jpg

Fysiotherapie Beesel is al ruim 20 jaar te vinden in hartje Beesel, waar u terecht kunt voor reguliere fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, dry-needling, handtherapie, bekkenbodemproblematiek en voor herstel. Daarnaast is onze praktijk een begrip binnen de kinderfysiotherapie voor de regio Beesel t/m Tegelen, Velden en Sevenum. In dit gebied worden expliciet kinderen behandeld, en werken we onder de naam Kinderfysiotherapie Mulders-van Cauteren-van Schendel

Schermafbeelding 2019-08-29 om 14.28.57.

Iedere diëtist bij Volop!!! haar eigen specialisaties, ervaringen en kwaliteiten in één of meerdere ziektebeelden /hulpvragen. Hierdoor kunnen wij dieet- en voedingsadvies op maat bieden, met aandacht en tijd voor jouw persoonlijke situaties en voorkeuren. Op deze manier onderscheiden wij ons van anderen in de regio.

Logo lieke volop.jpg

De campagne Venlo.fit wil inwoners inspireren en enthousiasmeren om te kiezen voor een gezondere leefstijl. “Venlo.fit is de gezonde leefstijl stimulator voor Venlo”, zegt wethouder Alexander Vervoort (Sociale zaken, Werkgelegenheid en Sport). “Inwoners kunnen bij Venlo.fit die sportaanbieders en leefstijlmogelijkheden vinden die voor hen van betekenis kunnen zijn.”

GEM1714_VenloFit_LogolabelsRGB-01.jpg

Met grote ruimtes binnen en buiten geven we kinderen letterlijk de ruimte om zichzelf te zijn. Er is altijd wat te doen en te ontdekken. Lekker buiten spelen, of kliederen in het atelier of even samen genieten van een rustmomentje. We bieden een scala aan activiteiten. Elke dag weer.

humankind_1495x1495.jpg

Elk kind is anders, elk kind ontwikkelt zich anders. Kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen hebben meer ondersteuning nodig. PSW biedt die ondersteuning in samenwerking met ouders; in de eigen omgeving.

LOGO_PSW_JUNIOR_sRGB.png

Wij geloven dat ieder mens behoefte heeft aan contact en communicatie. Soms lukt het niet alleen of ontstaan er problemen die de communicatie bemoeilijken.
Het is dan fijn als passende begeleiding geboden kan worden.

Vanuit onze logopediepraktijken in Tegelen en Reuver bieden wij deze begeleiding op het gebied van stem, spraak, taal, gehoor, eten en drinken. Daarnaast begeleiden wij ook diegenen die hun communicatieve vaardigheden willen optimaliseren.

00Logo-VanDommelen-logopedie_RGB.png