top of page

Integraal Kindcentrum

lunch.png

Integraal Kindcentrum de Toermalijn

Voor de onderwijskansrijke wijk op de Heide in Tegelen willen kinderopvangorganisatie SPRING en Stichting Akkoord! -po graag een passende ontwikkel- en leeromgeving bieden. Waarbij er een aansluitend aanbod van kwalitatief goed onderwijs, opvang zorg, welzijn en vrije tijd beschikbaar is. Niet alleen het kind maar ook het netwerk om het kind heen wordt in het Integraal Kind Centrum (IKC) de Toermalijn centraal gezet, met name in de vorm van ouderbetrokkenheid en het bevorderen van een goed opvoed- en opgroeiklimaat voor kinderen.

Het IKC ontzorgt ouders en biedt een sluitend dagarrangement en goede dagindeling voor kinderen van 0-13 jaar. De brede ontwikkeling van kinderen wordt bevorderd met aandacht voor onder andere sociale weerbaarheid, beweging en gezondheid, kunst en cultuurbeleving. Een actieve deelname van kinderen aan de samenleving wordt bevorderd. Zo bieden we optimale kansen aan elk individueel kind en realiseren we een actieve deelname in de samenleving.

Om bovenstaande samenwerking te realiseren is een formele en juridische samenwerking opgesteld tussen de kinderopvangorganisatie SPRING en Stichting Akkoord! -po met in het bijzonder IKC de Toermalijn.

Dit integrale kindcentrum wordt in de zeer nabije toekomst een gebouw waar een kinderdagverblijf, peuteraanbod, onderwijs en buitenschoolse opvang samen gehuisvest gaan worden. Het nieuwe gebouw wordt een plek waar elke kind zonder onderbrekingen al zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen en waar gezinnen het hele jaar door terecht kunnen aan hetzelfde loket voor zorg, opvang en onderwijs.

De formule van het integrale kindcentrum zal zijn:

  • Eén organisatie, één aanspreekpunt, één team, één management.

  • Voor ieder kind: ook kinderen die niet onder de Wet Kinderopvang vallen kunnen deelnemen aan het dagarrangement.

  • Verbinding met de wijk

  • Ruime openingstijden en keuzemogelijkheden

  • Divers aanbod voor optimale ontwikkeling van kinderen, uitgevoerd door een multidisciplinair team van professionals.

Een fijne dag voor je kind? Als Spring doen wij daar alles voor. Daarbij kijken we verder dan 'alleen een leuke dag hebben'. Dagopvang is namelijk nog zo veel meer dan dat! Bij onze kinderdagverblijven krijgt je kindje volop de ruimte om zichzelf te zijn en te ontwikkelen. Een goede voorbereiding op de toekomst.

Outlook-szedoyeu_edited.png

Cultuurpad is een culturele stichting opgericht door het onderwijs. Uniek in haar soort en veelomvattend. We werken in opdracht van het onderwijs- op maat van de school. Onze opdracht van het onderwijs:

Logo_en_Slogan_Cultuurpad_2017_FC_kopiër

De hippe heide is met ruim 35 jaar ervaring toonaangevend in Nederland op het gebied van kinderopvang en ontwikkeling. Onze pedagogische visie is gebaseerd op humanistische waarden. Wij geloven in optimale groei en bloei van elk kind. In een samenleving, waarin zorg en respect voor de leefomgeving belangrijk zijn. Voor mens en natuur. Voor elk individu en voor elkaar. Nu en in de toekomst.

Outlook-szedoyeu_edited.png

Deze bibliotheek biedt een ruime collectie voor volwassenen én jeugd, met spannende boeken, streekromans, romantische verhalen, historische romans en literatuur.

venlo_logomascottelangrgbklein.png

De campagne Venlo.fit wil inwoners inspireren en enthousiasmeren om te kiezen voor een gezondere leefstijl. “Venlo.fit is de gezonde leefstijl stimulator voor Venlo”, zegt wethouder Alexander Vervoort (Sociale zaken, Werkgelegenheid en Sport). “Inwoners kunnen bij Venlo.fit die sportaanbieders en leefstijlmogelijkheden vinden die voor hen van betekenis kunnen zijn.”

GEM1714_VenloFit_LogolabelsRGB-01.jpg

Wij focussen ons op de omgeving van het kind. Op wat thuis de norm is als het gaat om eten, drinken en een gezonde leefstijl; of ze genoeg bewegen; wat ze zien in de media en of er iets gezonds te vinden is in de lokale sportkantine en op school.

Jogg-logo.png

Een goede buur is meer waard dan een verre vriend. Vanuit deze gedachte werkt het huis van de wijk, om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Of men nu aan een van de activiteiten wil deelnemen of zelf iets wil organiseren, het kan in het Huis van de Wijk.

logo-huis-van-de-wijk.jpg

Fysiotherapie Beesel is al ruim 20 jaar te vinden in hartje Beesel, waar u terecht kunt voor reguliere fysiotherapie, manuele therapie, kinderfysiotherapie, dry-needling, handtherapie, bekkenbodemproblematiek en voor herstel. Daarnaast is onze praktijk een begrip binnen de kinderfysiotherapie voor de regio Beesel t/m Tegelen, Velden en Sevenum. In dit gebied worden expliciet kinderen behandeld, en werken we onder de naam Kinderfysiotherapie Mulders-van Cauteren-van Schendel

Schermafbeelding 2019-08-29 om 14.28.57.

Iedere diëtist bij Volop!!! haar eigen specialisaties, ervaringen en kwaliteiten in één of meerdere ziektebeelden /hulpvragen. Hierdoor kunnen wij dieet- en voedingsadvies op maat bieden, met aandacht en tijd voor jouw persoonlijke situaties en voorkeuren. Op deze manier onderscheiden wij ons van anderen in de regio.

Logo lieke volop.jpg

Elk kind is anders, elk kind ontwikkelt zich anders. Kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen hebben meer ondersteuning nodig. PSW biedt die ondersteuning in samenwerking met ouders; in de eigen omgeving.

LOGO_PSW_JUNIOR_sRGB.png

Wij geloven dat ieder mens behoefte heeft aan contact en communicatie. Soms lukt het niet alleen of ontstaan er problemen die de communicatie bemoeilijken.
Het is dan fijn als passende begeleiding geboden kan worden.

Vanuit onze logopediepraktijken in Tegelen en Reuver bieden wij deze begeleiding op het gebied van stem, spraak, taal, gehoor, eten en drinken. Daarnaast begeleiden wij ook diegenen die hun communicatieve vaardigheden willen optimaliseren.

00Logo-VanDommelen-logopedie_RGB.png
bottom of page